BMW service & reparatie

Door jarenlange ervaring met BMW hebben wij veel kennis paraat. Daarnaast beschikken over het juiste (speciaal) gereedschap en de officiële BMW diagnoseapparatuur. Naast onze ruime ervaring in normale reparaties en service kunnen wij door de Engineering achtergrond van Wout en Nick (beide technische ingenieur) ook zeer gecompliceerde problemen op een analytische manier oplossen. Hierbij kennen wij geen beperkingen van een dealerschap en kunnen wij in vrijheid met uw meedenken over de beste oplossing.

Elke BMW is bij ons welkom, van reguliere servicebeurt tot een complete revisie.

Service en onderhoud aan uw BMW wordt bij ons op hetzelfde niveau uitgevoerd als bij de dealer, echter tegen veel gunstigere tarieven en met volledige transparantie. In veel gevallen kunnen wij ook interessante oplossingen en upgrades bieden die de BMW dealer niet mag uitvoeren.

BMW Service & reparatie

Reguliere service beurten worden uitgevoerd naar BMW standaarden, met officiële BMW software. Uiteraard worden hierbij ook de service intervallen en de historie bijgewerkt in het iDrive/AOS systeem.

Drijfstanglager service

Drijfstanglagers zijn bij hoogtoerige motoren gevoelig voor slijtage. Helaas blijken deze in de praktijk vaak geen autoleven mee te gaan. Bij problemen ontstaat vaak vervelende gevolgschade, daarom adviseren wij een tijdige vervanging om verdere problemen te voorkomen.

Before Image After Image

Aankoopkeuring

Als u een interessante auto op het oog heeft, is het verstandig de technische staat te laten beoordelen door iemand die buiten het koopproces staat. Een kleine investering (~€125) levert u mogelijk een goede onderhandelingspositie op, of behoed u juist van een miskoop!

Distributiekettingen

Door gebruik van dunne kettingen wordt wrijving verminderd en is het brandstofgebruik lager, daarom wordt dit tegenwoordig veel toegepast. Helaas blijkt dat veel kettingen gevoelig zijn voor uitrekken. Wij hebben ervaring met het vervangen van kettingen, kettingspanners en geleiders van alle BMW motortypes.

Before Image After Image

Walnut blasting

Directe injectie heeft voordelen voor het brandstofverbruik en inspuiting, maar ook een belangrijk nadeel: brandstof stroomt niet meer door de inlaat. Hierdoor slibt de inlaat dicht met carterventilatie dampen. Walnut blasting is een techniek die wordt gebruikt bij directe injectie motoren om deze inlaatkanalen weer schoon te maken. Hiervoor demonteren wij de inlaat en reinigen de kanalen.

Vanos revisie

Het VANOS systeem regelt de variabele nokkenastiming van de motor. Hierdoor heeft de motor meer koppel bij lagere toerentallen en meer vermogen bij hogere toerentallen. Na verloop van tijd verminderd de werking van het systeem door slijtage en veroudering.
Wij reviseren alle soorten VANOS systemen, en hebben ervaring met het upgraden van de zwakke punten bij diverse motortypes: M50, M52, M52TU, M54, M62, N52, N53, N63, S50, S54, S62, S65 en S85.

Elke BMW is welkom!

Naast veel ervaring met ingewikkelde werkzaamheden aan BMW Motorsport modellen, is elke BMW bij ons welkom. Reguliere servicebeurten worden met dezelfde precisie uitgevoerd als uitgebreide motorrevisies en specialistisch onderhoud (VANOS/ Distributieketting / Drijfstanglagers).

Tijdens regulier onderhoud kunnen wij eenvoudig signalen herkennen van onderdelen die mogelijk in de toekomst een reparatie nodig hebben, waardoor kosten worden voorkomen. Daarnaast bieden wij uitgebreide aankoopkeuringen aan voor alle BMW’s. Hierdoor krijgt u een duidelijk inzicht in de status van de auto die u wilt aanschaffen.

Wij bevinden ons in Breukelen, vlak achter de A2 en zijn daardoor makkelijk bereikbaar vanuit de omgeving Utrecht en Amsterdam.