Aankoopkeuring

Als u een interessante auto op het oog heeft, is het verstandig de technische staat te laten beoordelen door iemand die buiten het koopproces staat. Door jarenlange ervaring kennen wij de model specifieke issues van elke Ferrari, waardoor wij de auto in relatief korte tijd kunnen beoordelen. Met een kleine investering (~€175) levert u mogelijk een goede onderhandelingspositie op, of behoed u juist van een miskoop!

Wij geven u alvast enkele tips waarmee u simpele dingen kan checken voordat u bij ons komt:

TEG-tips

  • Open de motorkap, en kijk bovenop de koplampen. Check of deze hetzelfde bouwjaar hebben als de auto, anders zijn deze later vervangen (vaak een teken van voor-schade).
  • Bij import-auto’s: Check of het betaalde BPM-bedrag overeen komt met een vergelijkbare Nederlandse auto. Als dit fors lager ligt, is de auto vaak met schade ingevoerd.
  • Check of er een airbag sticker op de zonneklep van de bestuurder zit. Dit geeft aan dat de auto uit Amerika geïmporteerd is. Geen probleem, mits het verleden en de reden van invoer bekend is.
  • Vraag de verkoper om het chassisnummer van de auto. Hiermee kunnen wij meer informatie achterhalen dan via het kenteken.
  • Als u interesse heeft, maak deze kenbaar aan de verkoper en stel een aankoopkeuring voor. Een eerlijke verkoper heeft hierin niets te verliezen.
  • Kijk op wat voor merk banden de auto staat. Een besparing op dit belangrijke onderdeel zegt vaak al iets over het hele onderhoudsplaatje van de auto.