Ferrari header

Ferrari Onderhoud & Reparatie

Uw Ferrari is welkom voor elke klus, van onderhoudsbeurt tot aan complete revisie!

Het merk Ferrari maakt bij elke autoliefhebber iets los. Bij onze Ferrari monteur Bob was de passie voor het merk al vroeg aanwezig. Na enkele jaren als BMW monteur werkzaam te zijn geweest, heeft Bob zijn droombaan bemachtigd bij een bekende Ferrari dealer in Nederland.

Bob heeft in deze 8 jaar diverse trainingen en (motor-specifieke) cursussen gevolgd, deels in Modena. In 2018 is Bob met twee compagnons (Wout en Nick) The Engineer’s Garage begonnen. Hier voert hij met grote passie onderhoud en reparaties uit aan Ferrari’s, zonder de beperkingen van een groot dealerschap.

Aankoopkeuring

Door jarenlange ervaring kennen wij de model-specifieke issues van elke Ferrari, waardoor wij de auto in relatief korte tijd kunnen beoordelen. Met een kleine investering (~€175) levert u mogelijk een goede onderhandelingspositie op, of behoed u juist van een miskoop!

Onderhoud

Reguliere service beurten worden uitgevoerd naar Ferrari standaarden en originele onderdelen. Uiteraard worden hierbij ook de service intervallen en historie bijgewerkt in het boekje.

Reparatie

Wij hebben veel ervaring met de zwakke punten van bepaalde Ferrari’s. Sommige types (355, 360, F430, California) blijken helaas last te hebben van scheurende uitlaatspruitstukken. Deze kunnen wij in de veel gevallen repareren door te lassen.

Uitlaat systemen

Zou u graag een mooier of harder uitlaat geluid willen? Uiteraard is het upgraden van uitlaten ook mogelijk bij ons! Denk daarbij aan merken als Novitech, Capristo of Akrapovič.

Plakkende interieurdelen

In veel auto’s wordt gebruik gemaakt van soft-touch plastic. Na verloop van tijd gaat dit helaas verweren, en ook bij Ferrari komt dit veel voor.
Om de auto origineel te houden, hebben wij geïnvesteerd in de techniek ‘Sticky No More’, waarbij wij de originele knoppen weer herstellen.

Remklauwen spuiten

Wij kunnen de remklauwen van uw Ferrari weer in originele staat herstellen. Elke andere kleur is natuurlijk ook mogelijk.
Behalve spuiten, hebben wij ook ervaring met het reviseren van klauwen.